Želite izgraditi superimunitet? Prakticirajte Wim Hof metodu!

Ako nikad niste čuli za Wima Hofa, vrijeme je da se upoznate s njegovom metodom jer ona bi vam zauvijek mogla promijeniti život – nabolje.

Ovaj osebujni Nizozemac je više od 20 puta srušio svjetski rekord u izlaganju hladnoći te je zasluženo dobio nadimak Iceman (Ledeni čovjek).

Wim Hof ima zapravo tužnu životnu priču – 1995. godine njegova je supruga počinila samoubojstvo te je on ostao sam s četvero djece.

Premda je tada pao u tešku depresiju, kaže da je radi djece odlučio živjeti. Djeca su mu pomogla da preživi, a priroda ga je, kaže, iscijelila.

Nakon suprugine smrti odlučio je drastično promijeniti svoj život te je sve više boravio u prirodi, na ekstremnoj hladnoći, kupao se svakodnevno u superhladnoj vodi, radio vježbe disanja, vježbao na snijegu i u ekstremnim uvjetima.

To mu je, kaže, potpuno umirilo um i osnažilo tijelo. Wim Hof smatra da smo svi mi danas previše odjeveni i uljuljkani u lagodan i ugodan život. Zimi se grijemo, a ljeti hladimo – i to na umjetan način.

No naše je tijelo dizajnirano tako da može i treba podnositi teške, čak i ekstremne vremenske uvjete. Upravo takvi ekstremi, osobito hladnoća, čeliče naše tijelo, naš imunitet i snagu volje.

Naš moderan način života doveo je do znatnog smanjenja prirodne stimulacije našeg tijela, zbog čega je potpuno atrofirao naš pradavni mehanizam namijenjen preživljavanju i osnovnim funkcijama.

Zbog izostanka nekih izvanjskih okidača koji bi pokrenuli te najdublje fiziološke slojeve u nama, mi više nismo u kontaktu s našom golemom unutarnjom snagom.

Zato smo slabi i bolesni, kako fizički, tako i mentalno. Wim Hof slikovito kaže da je današnji čovjek „nasmrt civiliziran“.

No dobra je vijest ta da tu snagu možemo ponovno probuditi – dubokim disanjem, izlaganjem hladnoći i vježbanjem.

Nevjerovatni pothvati Wima Hofa

Osim što je osmislio metodu za jačanje tijela i duha, Wim Hof poznat je i po ovim nevjerojatnim pothvatima:

  • popeo se na planine Kilimanjaro i Everest u kratkim hlačama
  • bosonog je istrčao polumaraton iznad arktičkog kruga
  • dulje od 122 minute stajao je u kontejneru napunjenom hladnom vodom i ledom
  • preronio je 66 metara ispod leda
  • istrčao je maraton u pustinji Namib – bez kapi tekućine i bez hrane!

U brojnim ekstremnim situacijama Wim Hof dokazao je da čovjek prirodno raspolaže nevjerojatnim sposobnostima.

Nakon što je svojim pothvatima srušio Guinnessove rekorde, odlučio je svoju metodu podijeliti s cijelim svijetom. No, godinama su ga smatrali čudakom te je nailazio na nerazumijevanje i podsmijehe.

Ipak, njegove su ideje danas i znanstveno potvrđene te veliki broj ljudi po raznim kontinentima prakticira, čak i poučava njegovu metodu.

Jako je velik broj pojedinaca koji su se zahvaljujući WH metodi riješili kroničnih bolova i ozdravili.

WH metoda, znanstveno dokazano, djeluje

Znanstvenici vjeruju da se na naš autonomni sustav, koji upravlja disanjem, otkucajima srca, cirkulacijom i imunosnim reakcijama, ne može utjecati. No Wim Hof svojom je metodom dokazao upravo suprotno!

Kako bi potvrdio da njegova metoda zaista djeluje i da se uz pomoć nje može izgraditi supersnažan imunitet i znatno smanjiti stres, Wim Hof pozvao je znanstvenike i liječnike da na njemu provedu eksperimente.

Ti su eksperimenti zaista potvrdili da je njegov organizam izuzetno snažan i otporan. U eksperimentima je pokazao da može iznimno dugo ostati u vodi s ledom a da mu tjelesna temperatura pritom gotovo nimalo ne padne i da ne zadobije ozebline.

Također, nakon što su mu injekcijom u krv ubrizgali bakteriju, odnosno endotoksin, koji uobičajeno izaziva mučninu, snažno povraćanje i višednevnu groznicu, Wim Hof osjetio je – samo laganu glavobolju!

Dokazano je i da se prakticiranjem Wim Hof metode aktiviraju dijelovi periakveduktalne sive tvari, centra u mozgu koji je zadužen za supresiju i kontrolu bola.

To znači da ova metoda može itekako pomoći osobama koje trpe dugotrajne bolove.

Šta uključuje WF metoda?

Wim Hof metoda sastoji se od tri dijela, koji najbolje djeluju u sinergiji. To su vježbe disanja, terapija hladnoćom i vježbanje. Za maksimum dobrobiti trebalo bi prakticirati sve navedeno.

Sve ostale informacije o Wim Hof metodama, video uputstva i vođene vježbe disanja pogledajte na OVOM linku.

topic Written by:

Be First to Comment

Komentariši