VAŽNOST DAVANJA I PRIMANJA

Bilo da je davanje kupovina poklona ili doniranje vremena, novca ili fizičkih stvari onima kojima je potrebno, to je fantastična stvar.

Zato danas želim da predložim da odlučite da dajete tokom cijele godine umjesto da čekate do decembra. To će vam promijeniti život na lijepe načine koje možda nikada ne biste očekivali.

Ne dozvolite da vam ideja davanja tokom cijele godine stvara nelagodu, strah da ćete dati više nego što možete priuštiti, jer, prema univerzalnom zakonu, što više dajete, više ćete i dobiti.

Univerzum želi da imamo život u izobilju i on će nas podržati da ovo postane stvarnost. Međutim, to ne može i neće učiniti sam. Moramo odraditi svoj dio. I to činimo dajući drugima.

Rezultat cjelogodišnjeg davanja nije izgaranje ili bankrot. To je radostan, zdrav i bogat život.

Ciklus davanja i primanja jedan je od najmoćnijih principa svih vremena.

Je li to sveto?

Postoji grupa šamana po imenu Q’eros koji žive u Andama. Primarni duhovni princip Q’erosa je ono što oni zovu “ayni”, što se prevodi kao “sveti reciprocitet”.

Ovi šamani vjeruju da moramo davati i primati u jednakoj mjeri. Na primjer, ne bismo trebali uzimati od prirode više nego što dajemo prirodi. Vjeruju da ćemo patiti i možda se razboljeti ako to učinimo.

Nisam šaman, ali se slažem da smo stvoreni da živimo u skladu sa prirodom. Sjajan primjer koji nam pada na pamet je da udišemo kisik koji su nam drveće i biljke stvorile, a zatim izdišemo ugljični dioksid koji je potreban biljnom carstvu.

Ovaj sveti reciprocitet nije koncept transakcije ili vođenja rezultata gdje ja pomažem vama, a onda vi meni. Više liči na kružni tok. Poput udisaja i izdisanja daha, morate učiniti oboje, inače ćete umrijeti vrlo brzo.

Ovo je jednostavno

Zakon davanja kaže da što više dajete od sebe ne očekujući povrat, to će vam se više vratiti.

To je zato što živimo u okeanu kretanja – ništa ne stoji mirno. Postoji stalan tok energije u našem univerzumu, a ta energija teče ka i kroz nas.

A evo u čemu je stvar…

Tok novca, veza i prilika u našim životima odražava naš tok energije u interakciji sa univerzalnim energetskim poljem oko nas. Zato što su naše misli i akcije u stalnoj i dinamičnoj razmjeni sa kreativnim silama univerzuma.

Na primjer, molitva i izražavanje zahvalnosti su oblici davanja jer usmjeravaju energiju prema van. I, poput oseke i plime okeana, ono što izađe uvijek se vraća. Dakle, ako misao ima za cilj da stvori zdravlje, blagostanje ili radost za primaoca, to je ono što se vraća davaocu. A kada dajete bez uslova i od srca, povrat je uvijek direktno proporcionalan onome što dajete.

Ti i ja smo snopovi svijesti (energije) povezani jedno s drugim i svaki drugi snop svijesti. Svaki pokret ili misao ima talasasti efekat koji dotiče svakoga i svega.

Zato misao, koja je koncentrisani električni impuls, ima moć da transformiše ono na šta ostaje fokusirana. Ova transformacija uključuje transformaciju bezoblične energije u materiju privlačenjem pravih ljudi, situacija i resursa kao odgovor na naše želje.

Nije li to uzbudljivo?

Mnogo načina za davanje

Postoji bezbroj načina na koje možete dati da dodate vrijednost životima ljudi:

  • Šaljite misli ljubaznosti, saosjećanja i dobre volje ljudima kojima je to potrebno
  • Dajte novac ili poklone
  • Nasmiješite se svima koje vidite
  • Poklonite stvari koje vam više nisu potrebne
  • Ponudite besplatnu uslugu za druge
  • Dobrovoljno izdvojite svoje vrijeme za one kojima je potrebno
  • Poklonite jedan od svojih darova ili talenata, poput slikanja ili pjevanja, i uljepšajte nekome dan
  • Prijatelju ili strancu pružite obrok ili šoljicu kafe

Svaka od tih stvari će donijeti nagradu vama i primaocima vaše dobrote.

Hajmo plesati

Život je poput plesa koji je koreografiran po univerzalnim zakonima. Da bismo dobro plesali, moramo čuti muziku i odgovoriti na njene prirodne oseke i tokove, poput ciklusa prirode.

Aktiviramo svoj tok dajući ono što želimo da primimo.

Dakle, ako želite radost, dajte radost drugima.

Ako želiš ljubav, daj ljubav.

Ako žudite za pažnjom, budite pažljivi prema drugima.

Ako tražite bogatstvo, nastojte pomoći drugima da postanu bogati.

Pravilno usmjeravajući svoje misli, možete pokrenuti razmjenu energije koja donosi ono što želite u bilo kojoj oblasti vašeg života. I počećete da doživljavate prelepe sinkronicitete dok usmjeravate svoje misli, postupke i novac u pravcu svojih želja.

I, dok dajete, vidjet ćete kako se tok vraća vama, a vaša vjera u ovaj prirodni, zakoniti proces će rasti eksponencijalno.

Uzrok i posljedica

Robert Louis Stevenson je rekao:

„Ne sudite svaki dan po žetvi koju požnjete, već po sjemenu koje posadite.”

Ta izjava je suština Zakona uzroka i posljedice, koji otkriva da svaka posljedica (rezultat, simptom, itd.) mora imati uzrok, a zauzvrat taj uzrok mora imati posljedicu. Dakle, imamo vječni, beskrajni ciklus uzroka i posljedice.

Uzmite preuzimanje ispod koje ilustruje kako Zakon uzroka i posljedice djeluje u vašem životu. Razumijevanje zakona uzroka i posljedice pomoći će vam da bolje shvatite zašto i kako davanje aktivira odgovarajuću i proporcionalnu energiju da se vrati do vas.

Dajte gdje god da idete

Dok se pripremamo za 2022., savršeno je vrijeme da počnete razvijati novi način razmišljanja koji velikodušno daje sebe i stalno čini da se drugi osjećaju bolje.

Dajte drugima ljubaznost, saosjećanje, misao punu ljubavi – ili bilo šta drugo što želite u svom životu.

Dok vježbate poklanjanje malih stvari, privući ćete samopouzdanje da podijelite još više. I univerzum će reagovati povoljno.

Probajte. Obećavam da će vam biti drago što jeste.

Za vaš uspjeh,

topic Written by:

One Comment

Komentariši