Agenda UN-a 2030: Viktor Orbán upozorava da dolazi ‘ozbiljan stres test’ ‘veći od ove pandemije’ (video)

SVE ono šta nam naše “velike vođe”, prodane, globalističke podguzne muhe ćute, u svom govoru je iznio mađarski premijer Viktor Orban. Sada mi je jasno zašto ga soroševci mrze. Nego kako do mađarskog pasoša?

“…OKO 2030. GODINE KADA ĆE U SVIJETU BITI RAZNIH VELIKIH PROMJENA, O KOJIMA SADA NEMAM VREMENA DA PRIČAM, ALI OD AMERIKE DO EVROPSKE UNIJE, MNOGO TOGA ĆE SE DOGODITI… TAJ (PERIOD) VREMENA OKO 2030. GODINE BIT ĆE ISKUŠENJE ZA SVE NACIJE I STAVIT ĆE IH POD OZBILJAN TEST STRESA, MNOGO VEĆI OD OVE PANDEMIJE.”

Većina medija je ignorisala dio govora premijera Orbana, održanog 19. februara 2022. pred Privrednom komorom, a koji aludira na “Agendu 2030” UN-a, fašistički plan korporativne vlade‼️

Devedesetih godina, Ujedinjeni narodi su izradili “Agendu 21”, njihov takozvani plan za poraz “klimatskih promjena”. Socijalisti su ga 2015. rebrendirali u „Agendu 2030“, niti je imala veze sa „globalnim zagrijavanjem“ niti sa preoblikovanjem našeg svijeta prema njihovoj socijalističkoj viziji.

Ovaj dokument ne opisuje ništa manje nego globalno preuzimanje vlasti nad svakom nacijom širom planete. 17 navedenih “ciljeva” Agende 2030 https://sdgs.un.org/goals su šifrirane riječi za fašistički plan korporativne vlade koji će zatvoriti čovječanstvo u razorni ciklus siromaštva, istovremeno obogaćujući najmoćnije svjetske globalističke korporacije i pojedince.

Da bi se Mađari zaštitili od komunističkog preuzimanja globalista, Orban poziva građane da odbace sve socijalističke ekonomske politike.

Prva i najvažnija stvar je da ne želim da pravim nikakve ustupke u korist bilo kakve socijalističke ekonomske politike. Ne radi se samo o tome da smo politički antikomunisti – to je jedna priča. Ali mi se takođe eksplicitno protivimo svakom komunističkom, socijalističkom pristupu ekonomskoj politici. To je više od ekonomske ideje, to je filozofsko uvjerenje, a ja sam pod prethodnim režimom živio 26 godina…

Nadalje, mađarski lider poziva građane da posjeduju privatnu imovinu, što će građane zaštititi od Globalističke agende 2030, u kojoj „ne posjedujete ništa, nemate privatnost i život nikad nije bio bolji“.

Vjerujem da privatno vlasništvo ima moć stvaranja kulture. I stvara dobru kulturu, kulturu na kojoj se može izgraditi dobar život i na kojoj jedan narod može graditi sopstvenu budućnost. Dakle, naša osnova ostaje privatno vlasništvo.

Želimo da ljudi imaju svoje domove, svoju ušteđevinu, svoju zemlju, svoje bašte, svoj alat. Uvjereni smo da to nije samo dobro za privredu, već i jača kulturu brige o stvarima, a time i o vlastitim životima.

Na kraju svog više od sat vremena dugog govora, premijer Orbán pokušava upozoriti građane na Veliki reset WEF-a i paralelnu Agendu 2030 Ujedinjenih naroda (ranije Agenda 21), kojom planiraju transformisati svijet – gdje je privatno vlasništvo zastarjelo, privatnost nepostojeća, a njihove globalističke organizacije ostvaruju potpunu kontrolu. Orban je naglasio važnost pripreme svoje zemlje za njihov nadolazeći “ozbiljan test stresa, mnogo veći od ove pandemije”.

  • Azra Pašić II
topic Written by:

Be First to Comment

Komentariši