20 stvari koje treba napustiti ZAUVIJEK

Koliko samo stresa u ovom današnjem dobu nosite sa sobom? Osjećate li se da su vas pretrpale životne okolnosti i emocionalni problemi? Da biste postali opušteni i sretni potrebno je započeti s napuštanjem brige i stresa.

Svijet nam nameće toliko puno nevažnih vrijednosti i umjetnih potreba te nam nudi lažne formule za sreću.

Vi ne trebate postati netko ili postići nešto od toga da biste bili sretni. Spoznajte sebe i postanite svjesni istinskih vrijednosti u životu. Fizički, mentalno i emocionalno potrebno je napustiti ideju o osobi za koju smatrate da trebate postati kako biste postali osoba koja zaista želite biti.

Napuštanje svih tih ideja o sebi je pomalo zastrašujuće, ali također je neopisivo oslobađajuće.

Vi ste tu gdje jeste jer je to vaš jedinstveni životni put, koji vam donosi upravo iskustva koja vi morate iskusiti kako biste napravili korak dalje u duhovnom smislu. Mi smo duhovna bića, a na duhovnom putu nema varanja ni brzih rješenja.

Nikakvo izvanjsko priključivanje nekoj religiji ili ideologiji ne donosi prave spoznaje. Potrebno je prije svega spoznati sebe, prepoznati svoje vrijednosti i cijeniti svoju jedinstvenost.

20 stvari koje hitno treba napustiti – zauvijek!

Napustite sve misli koje vam ne daju osjećaj snage i opunomoćenja.

Napustite osjećaj krivnje jer radite nešto što zaista želite.

Napustite strah od nepoznatog; napravite jedan mali korak i gledajte kako se put sam razotkriva.

Napustite žaljenje; u tom razdoblju života ste napravili upravo ono što ste tada željeli.

Napustite zabrinutost; zabrinutost je kao da se molite za nešto što ne želite.

Napustite okrivljavanje bilo koga za bilo što; budite odgovorni za svoj život. Ako nešto ne volite, imate dva izbora, prihvatite ili promijenite.

Napustite razmišljanje kako se oštećeni; vi značite ovom svijetu i svijet vas treba upravo takvim kakvi jeste.

Napustite razmišljanje kako vaši snovi nisu važni; uvijek slijedite svoje srce.

Napustite biti osoba koja uvijek i svakome mora biti na raspolaganju; uvijek imajte na umu da je bitno prije svega voditi računa o sebi, jer ako to ne učinite, nećete biti u stanju na pravilan način brinuti se o drugima.

Napustite razmišljanje kako su svi ostali sretniji, uspješniji i bolji od vas. Vi ste točno ondje gdje trebate biti. Vaše se putovanje za vas savršeno razotkriva.

Napustite razmišljanje kako je u ovom svijetu sve crno-bijelo. Uživajte u kontrastima i slavite različitost i bogatstvo života.

Napustite varanje svoje budućnosti svojom prošlošću; vrijeme je da krenete dalje i ispričate novu priču.

Napustite razmišljanje da niste tamo gdje biste trebali biti. Da biste došli tamo gdje želite, vi se trenutno nalazite upravo ondje gdje bi trebali biti, stoga si počnite postavljati pitanje kamo želite ići.

Napustite ljutnju prema bivšim ljubavima i obitelji. Svi zaslužujemo sreću i ljubav. Samo zato što je neki odnos završen, ne znači da je ljubav bila pogrešna.

Napustite potrebu da morate napraviti više i da trebate biti nešto više; do sada ste napravili sve što ste mogli i to je dovoljno.

Napustite razmišljanje da morate znati kako doći do nečega; naš put se uči usput.

Napustite jadikovanje za novcem – napravite plan kako vratiti dugove i usredotočite se na obilje koje imate.

Napustite pokušaje da spasite ili promijenite ljude. Svatko ima svoj put i najbolje je da radite na sebi i da se ne fokusirate na druge. Neka ljudi slijede vaš pozitivan primjer jer to žele.

Napustite pokušaje da se uklopite i da vas svi prihvate. Vaša jedinstvenost je ono što vas čini izvanrednim.

Napustite mržnju prema sebi. Vi niste oblik svoga tijela niti broj na nekoj listi. Vi ste važni ovom svijetu i svijet vas treba upravo takvim kakvi jeste.

Izvor: https://atma.hr/20-stvari-koje-treba-napustiti/

topic Written by:

Be First to Comment

Komentariši